Bestyrelsens beretning på generalforsamlingen 2020

Mindestund: Frede Lambæk 8.4.2019; Finn Trige Henriksen 30.3.2020; John Nielsen 05.20.2020.
Coronakrisen satte samfundet i stå og havde mange negative følger – rigtig mange blev syge og alt for mange døde. En af de få positive følger af krisen var, at vi danskere formåede at stå sammen, tog hensyn til og ikke mindst var noget for hinanden.
Vi er også - om end i meget mindre målestok og heldigvis uden så dramatiske omstændigheder – noget for hinanden i Kolding Boldklub. Bevist i det seneste års tid, hvor vi har været udfordret af en opslidende skattesag, der fik klubben på konkursens rand, arbejdet med at arrangere klubbens 100 års-jubilæum og fået aftalt en spaltning med KoldingQ med et efterfølgende uskønt økonomisk forløb.
Vi sad for et lille års tid siden med en kommunal embedsmands bramfri ord i l-o-r-t til halsen. I dag er KB takket være især støtte fra byens nye byggematador Pierre Legarth og Kolding Kommune gældfri, jubilæet blev fejret på fornem vis takket være en masse frivillige og lokale sponsorer, og KoldingQ fik inden sin flytning betalt hovedparten af sin gæld til KB.
Støtten både ude- og indefra er et bevis på, at vores klub betyder meget for rigtig mange. Vi er til for hinanden. Vi har fået nye, moderne omklædningsforhold, vi har fået mere plads på banerne, vi har et godt klubmiljø, og vi mærker stor velvilje ude i byen, fordi man kan se, at vi dyrker glæden ved fodbolden. Vi vil som alle andre klubber også vinde vores kampe, men ikke for enhver pris.
Kolding Boldklub er både en bredde- og en eliteklub. Vi dyrker først og fremmest glæden ved at spille fodbold og satser samtidig på det hele menneske. Alle er velkomne i vores klub – her sorteres ingen fra. Vi vil fortsætte med at være byens klub og stiller til enhver tid med de stærkeste hold.
På seniorfronten, hvor DS-holdet nu har fået en gratis chance for at blive i rækken, skal vi fortsat være nummer to i kommunen. Hos ungdommen er vores ambitioner at skabe hold, der både fodboldmæssigt og socialt matcher klubbens værdier. Det vil både på kortere og længere sigt gavne både klub og spillere.
Undersøgelser viser, at 50 procent af de 12-årige drenge, der i dag spiller fodbold, er stoppet som 18-årige. Hos pigerne er procentsatsen endnu højere. Den udvikling vil vi i KB gerne være med til at vende.
Derfor vil vi efter Kolding Q’s flytning gerne have en ny pigeafdeling op at stå. Derfor arrangerer vi fodboldsjov for alle KB’ere og vil invitere tre skoler med. Og derfor satser vi også i fremtiden på at arrangere både skolefodboldturneringen Smurfit Kappa Cup og DBU’s Fodboldskole, som i 2019 var landets største.
Vi har nu fået styr på økonomien. Regnskabet viser et overskud – den lille negative egenkapital skyldes kun, at vi har lagt penge til side til renovering af klubbens kunstgræsbane, som er vores største aktiv.
Vi har et solidt medlemstal på omkring 600, vi har en bestyrelse, der arbejder godt sammen. Og vi kan efter nogle hektiske år, hvor der har været brug for mange brandslukninger, se fremad og agere lidt mere offensivt, blandt andet med dygtiggørelse af vores trænere og ledere.
Vi har genopfundet os selv og langsomt fået samlet klubben, så der ikke længere er klubber i klubben. Al KB-økonomi er samlet omkring klubbens bestyrelse, og derfor er der nu tid til at kigge på organisationen. Vi har således hårdt brug for ansvarlige for både senior- og ungdomsafdelingerne m/k, så alt arbejde ikke som nu skal ligge på bestyrelsens skuldre. Og vi mangler trænere til vores mange ungdomshold.
KB er trods øget sponsor-velvilje en klub baseret på kontingent-indbetaling og frivillig arbejdskraft. Der er rigtig mange med blå hjerter, der hjælper til, men for at undgå at slide på de samme personer hver gang, der er brug for en frivillig KB-hånd, har bestyrelsen besluttet at uddelegere opgaver i årets løb ud til de forskellige ungdoms- og voksne årgange, så alle KB’ere hjælper til. Vi indleder desuden en kampagne for at få flere støttemedlemmer.
Vi har her i foråret gennemført en medlemsundersøgelse. Tak til de mange blå, der deltog. Undersøgelsen var grundlæggende meget positiv over for klubben, men vi kan stadig gøre livet i byens klub meget bedre, bl.a. med sociale arrangementer, som flere medlemmer efterlyser.
Bestyrelsen mødes i august med to klubkonsulenter fra DBU for at sætte initiativer i gang, som kan gøre vores gode klub endnu bedre. Og vi kontakter de medlemmer, der har meldt sig som dommeraspiranter, frivillige og som hjælpere på sponsorområdet.
Skoleturneringen Smurfit Kappa Cup måtte i år desværre aflyses på grund af corona-epidemien, men vi vender naturligvis tilbage med fornyet styrke næste år. Det samme er tilfældet med den sommerfest, som vi gerne vil gøre til en ny årlig tradition i slutningen af juni. DBU’s Fodboldskole gennemføres i år med 275 deltagere under de sundhedsfaglige restriktioner, der stadig gælder, og under kyndig ledelse af brødrene Nørregaard.
KB søgte i foråret Kolding Kommune om støtte til et lysanlæg på vores opvisningsbane og til asfaltering af brandvej og p-plads, og kommunen sagde til vores store glæde ja. Vi har også fået et fodtennisanlæg, som vi selv har betalt, så det er ingen overdrivelse, når vi kan konstatere, at vi aldrig har haft så gode fysiske rammer på Mosevej Sportsplads som nu.
KB bakker op om Fodboldsamarbejdet i Kolding (FSK) som et fundament for at fremme fodboldsporten i kommunen, men konstaterer, som man nu også gør det fra lokalt politisk hold, at der fortsat er en stor og afgørende forskel på fodboldfilosofien og mentaliteten i byens største klubber.
På eliteplan ønsker vi derfor at udvikle vores egne spillere og trænere så længe som muligt i den ånd, klubben er bygget op på. Vi bliver udefra rost meget for vores arbejde med de yngre årgange. Og den succes vil vi fortsætte på de ældre årgange med en bedre uddannet og kompetent lederstab.
Vi mangler som tidligere nævnt trænere til vores mange ungdomsspillere, og her har vi alle en stor udfordring. Økonomien tillader nu bedre aflønning, så vi håber, det kan lokke flere til.
Vi har et samarbejde med SønderjyskE, som efter en lidt spag start nu er kommet i gang – bl.a. med tilbud om træninger, besøg af Superliga-spillere/trænere og videndeling.
Pia Moths opsigelse af kontrakten med Café Mosen gav hårdt arbejde til bestyrelsen, som helst ser, at cafeen fortsat drives af folk med blå hjerter. En forhandling med en ekstern interessent glippede tæt på målstregen i denne måned. Derfor er vi i bestyrelsen meget, meget glade for, at Pia og Mikkel Moth har lovet at fortsætte året ud. Det giver os bedre tid til at finde en afløser - hvis da ikke Pia og Mikkel får så meget smag for sagen, at de vil fortsætte…
Forleden fik kassereren i byens klub en mail fra Norges land. Først troede hun, at det var spam, men den er god nok: KB har i omegnen af 13.000 norske kroner til gode, fordi den tidligere KB-spiller Kasper Junker er skiftet til FK Bodø Glimt i den bedste norske række Eliteserien. Junker, der også har en fortid i AGF og Horsens, spillede i blå i trøje i sæsonen 2010-11. Derfor tilfalder der KB en procentdel af hans overgangssum, og selv om kursen for en norsk krone kun er omkring 70, er 13.000 fra Bodø jo også en slags penge.
Til sidst: En stor tak til alle, der gør en indsats for vores klub, tak til de mange frivillige, der gør et stort arbejde. Tak til alle jer med blåt hjerteblod!
Og tak til Pia Moth og hjælperne i Café Mosen for altid at være der, når der er brug for jer.
Med disse ord overlades bestyrelsens beretning til generalforsamlingen.